De Helling 13 1834 DA Sint Pancras Tel:072-5642010
Header afbeelding

Praktijkfolder

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bel bij niet-levensbedreigende spoedsituatie’s het spoednummer van de praktijk: 072-5642050 of  het reguliere nummer van de praktijk 072-5642010 optie 1. Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u ook direct naar de praktijk komen. De praktijk is geopend op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kunnen wij alvast rekening houden met uw komst. Tijdens de avond, nacht en in het weekend belt u naar de Huisartsenpost Alkmaar e.o. op telefoonnummer 072-5180618.

Avond-,nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost/doktersdienst

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost/doktersdienst. Op de huisartsenpost werken alle regionale huisartsen samen.

Openingstijden

Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.

Tel:  (072) 518 06 18

Afspraken

Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost

Het adres van de huisartsenpost is:

Huisartsenpost Alkmaar
Hertog Aalbrechtweg 5a
1823DL Alkmaar

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Wel zijn er enige pauze’s, maar wij zijn voor spoedeisende zaken altijd bereikbaar. Via 072-5642050 of 072-5642010 (kies 1)

Van 10.00-10.30 uur hebben we onder genot van een kop koffie overleg over dringende zaken, af te leggen visite’s ed.
Van 12.15 tot 13.30 uur is de praktijk gesloten voor administratie en lunch
Van 15.15 tot 15.30 uur is er een korte theepauze

Openingstijden   van tot
Maandag 08:00- 17:00
Dinsdag 08:00- 17:00
Woensdag 08:00- 17:00
Donderdag 08:00- 17:00
Vrijdag 08:00- 17:00

Afspraak maken, ’s morgens

Spreekuur op afspraak

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur dient u vooraf een afspraak te maken. Om de werkdag voor ons zo goed mogelijk in te kunnen plannen, vragen wij u om voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00-12.00 uur. Telefoonnummer 072-5642010.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. NB. U bent geheel vrij om op de vragen van de assistente te antwoorden.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Huisbezoek

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been ben.
Graag bellen voor 11.00uur.

De assistente beoordeelt samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd zal worden. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Telefonisch spreekuur

Telefonisch terugbelspreekuur

U kunt tussen 08.00 en 17.00 uur naar de praktijk bellen voor vragen en advies. De assistente of huisarts zelf zullen uw vraag beantwoorden. De huisarts zal u doorgaans  op een later tijdstip terugbellen.

Uitslagen

Graag voor uitslagen bellen tussen 13.45 en 17.00 uur.

Korte klachten spreekuur

Iedere werkdag is er een korte klachtenspreekuur, varierend van vroeg in de ochtend en laat in de middag. Op dit spreekuur zal de doktersassistente u plaatsen wanneer u een klacht heeft die in beperkte tijd op het spreekuur  kan worden beoordeeld. 
Houdt u rekening met enige wachttijd.

Doktersassistentes

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt.
Al onze assistentes hebben een opleiding gedaan tot triage. Zij zullen steeds een inschatting  proberen te maken over aard, ernst en urgentie van uw klacht of vraag en maken aldus voor u een passende afspraak. Dat kan een afspraak op het spreekuur zijn, maar ook een huisbezoek of telefonisch consult.
Zij weten het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over koorts, oorpijn, verkoudheid, rugklachten, maar ook over verwijzingen en recepten. U kunt hen ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en vragen over herhaalrecepten.

Let wel: de assistente zal u bevragen, maar u bent geheel vrij om te antwoorden. Uiteraard kunt een afspraak maken op het spreekuur zonder dat u nadere informatie wilt geven aan de assistente.

Elke ochtend hebben de assistentes een eigen spreekuur. Maak daarvoor  telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur.
U kunt bij hen terecht voor:

  • Herhaalrecepten (indien u het niet lukt om via de medicijntelefoonlijn of website uw medicatie te verlengen)
  • Het meten van de bloeddruk
  • Aanstippen van wratten
  • Verbinden van wonden
  • Oren uitspuiten
  • Hechtingen verwijderen
  • Zwangerschapstest
  • Urine onderzoek
  • Bloedsuiker controle
  • Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
  • Vaccinaties
  • Zwachtelen
  • Verstrekken van informatiefolders

PraktijkOndersteuning Huisarts, Diabetes Hart-en vaatziekten, GGZ

In onze praktijk werken mw Cindy Rijkenberg, mw Carola Tebbertman en mw Janine Pijper als praktijkondersteuners (POH). Zij hebben een HBO-opleiding gevolgd en begeleiden mensen met diabetes, astma/COPD, hart- en vaatziekten (of een hoog risico daarop) en met klachten op psychosociaal gebied.

Mw Rijkenberg houdt zich bezig met diabetes, mw Tebbertman met diabetes en hart- en vaatziekten en mw Pijper met psychosociale klachten. Aan het eind van de werkdag hebben zij inhoudelijk overleg met de huisarts. Afspraken voor hun spreekuur kunt maken via de praktijktelefoon, 072-5642010. Aanwezigheid in de praktijk:

Mw Rijkenberg: Dinsdag, donderdag.
Mw Tebbertman: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag.
Mw Pijper: Maandag, woensdag.

Apotheek

Apotheek Heerhugowaard is begin oktober 2016 in het gezondheidscentrum de Vroonen gevestigd en heet nu apotheek Vroonermeer-Sint Pancras.
Apotheek Vroonermeer-Sint Pancras blijft voor een groot deel van onze patienten de medicijnaflevering verzorgen.  U kunt direct na het spreekuur uw medicijnen ophalen. Met de apotheek kunt u afspraken maken over het ophalen of bezorgen van uw herhaalmedicatie.

Apotheek Vroonermeer-Sint Pancras
de Helling 19
 1834DASint Pancras
Tel: 
072 7600840 
 Fax: 072 7600841     https://www.apotheekvroonermeer.nl

Chirurgie

Chirurgische ingrepen

Dokter Neve jr. heeft zich de afgelopen jaren verder bekwaamd in het verrichten van huidchirurgische ingrepen. Een middag in de week verwijdert zij huidafwijkingen, zoals  moedervlekken, grote wratten, vetbulten ed. U kunt daarvoor een afspraak maken; meestal zal vooraf de afwijking door een van de huisartsen beoordeeld moeten worden.

Dermatologie/Huidziekten

Dermatologie/huidziekten

Huidafwijkingen kunnen zonodig door uw huisarts gefotografeerd worden. De fotoos worden doorgestuurd naar een van de dermatologen van het MCA of Flebologisch Centrum Oosterwal. De fotoos van de huidafwijking wordt door hen beoordeeld en zij geven advies over verdere behandeling. Uiteraard vindt de communicatie tussen huisarts en dermatoloog plaats in een beveiligde omgeving.

Uitstrijkjes

Uitstrijkjes van de baarmoedermond(cervixcytologie)

Onze assistente’s mevr. Hottinga, mevr. Willemse en mevr. van de Meer  verzorgen de uitstrijkjes. Wanneer u een oproep heeft gekregen voor een uitstrijkje, kunt u bij hen een afspraak maken . Indien het tijdstip niet schikt kunt u ook bij de huisarts een afspraak maken.

NB Vanaf 2017 gaat dit onderzoek veranderen om sneller duidelijk te krijgen of vrouwen een verhoogd risico hebben op baarmoederhalskanker. Het nieuwe onderzoek zal zich eerst richten op de aanwezigheid van het humaan papillomavirus (HPV) omdat het baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Door de nieuwe aanpak hoeven veel vrouwen minder vaak een uitstrijkje te laten maken.